10 tips för bättre hy

1. Rör inte. Rör du och klämmer för mycket på tillexempel plitor i ansikte blir det lätt en infektion, så undvik det.

 

2. Rengör. När du gör rent ditt ansikte så använd inte tvål efter som att det torkar ut huden, använd mer milda men även effektiva rengöringsprodukter.

 

3. Mineralsmink. Mineralpuder låter huden andas och sätter sig inte som ett tätt lager som vanligt smink.

 

4. Peela. Peeling två gånger i veckan, även en djuprengörande mask en gång i veckan är bra. Det hjälper till att rensa bort bakterier. 

 

5. Få i dig  zink. Zink är ett ämne som finns naturligt i bland annat kött, sill, ostron och ägg. Har din kropp brist på zink så kan det leda till akne, oren och mjällande hy.

 

6. Dra ner på sockret. Socker, alkohol och skräpmat gör att kroppen vill avgifta sig och det gör den via huden, vilket är vårt största organ.

 

7. Fukta din hud. Drick mycket vatten och smörj in dig dagligen med en fuktkräm eller lotion som känns bra. Sitter du mycket vid datorn så är det bra att använda solskyddsfaktor som skyddar dig mot strålning som finns i din produkt.

 

8. Välj grönt. Frukt och grönsaker innehåller mycket bra vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att ge dig en frisk hy.

 

9. Sömn hjälper också. Sov mycket och länge, hunden reparerar sig under natten.

 

10. Gå ut. Huden andas och behöver även den friskluft. Det är många som blivit av med sina problem efter solning. Glöm dock inte att skydda dig mot solen.


Kommentarer
Elin

bra tips!

allt bra?

       http://elinkristensson.blogg.se



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: